(Nederlands) Wijzigen

Sla het opladen bij terugkomst over.

Bespaar tijd en voeg de Charge Purchase-optie (CPO) toe.

Bespaar tijd en sla het opladen bij terugkomst over.

Lever je elektrische voertuig in met een laadniveau van meer dan 10% en minder dan 70% wanneer je de Charge Purchase-optie (CPO) toevoegt aan jouw huurauto. Vraag een Hertz-teamlid voor meer informatie.

De Charge Purchase-optie is een specifieke service voor elektrische voertuigen (EV) waarmee je jouw gehuurde auto kunt inleveren zonder hem zelf op te hoeven laden, voor je eigen gemoedsrust. Dit is vooral waardevol voor EV-verhuur met lage kilometers, waarbij de huurder minder dan één volledige acculading nodig heeft voor zijn actieradius.

Voorwaarden en Condities:

De kosten voor het opladen van het elektrische voertuig zijn niet inbegrepen in jouw huurprijs. Je kunt zelf bepalen hoe je het voertuig oplaadt.

We registreren de batterijstatus van de EV voordat je de EV ophaalt en meten deze opnieuw bij terugkomst.

Als de EV een laadstatus heeft van minstens 80% bij het ophalen, kun je aan het begin van de huurperiode kiezen voor CPO en een bepaalde vergoeding betalen om de elektriciteitskosten te dekken voor het opladen van het voertuig aan het einde van je huurperiode ("CPO-vergoeding"). De CPO-vergoeding is een vast bedrag op basis van het type voertuig en de capaciteit van de batterij. Deze wordt berekend tegen de prijs per kW die concurreren met EV-laadstations. De CPO-vergoeding wordt aan het einde van de huurperiode aan je factuur toegevoegd. Zolang de EV een niveau heeft van 10% of meer wanneer je hem terugbrengt, hoef je de EV van tevoren niet op te laden en hoef je niets meer te betalen voor het opladen aan het einde van de huurperiode (je moet nog wel betalen voor het opladen tijdens de huurperiode).

Als het voertuig wordt geretourneerd met een oplaadniveau van minder dan 10%, worden naast de CPO-vergoeding extra servicekosten in rekening gebracht. Raadpleeg de huurvoorwaarden van Hertz voor meer informatie.

Als je de CPO-vergoeding hebt toegevoegd en je retourneert de EV met een laadniveau van meer dan 70%:

  • De CPO wordt geannuleerd en de CPO-vergoeding wordt niet in rekening gebracht, en
  • als het oplaadniveau lager is dan 80%, laden we de EV voor je op met toepassing van de standaard oplaadkosten. Zie de kosten hieronder.

Dit is een goede optie als je waarschijnlijk veel van de batterij gebruikt en het gedoe om de EV zelf op te laden wilt voorkomen. Als je verder nog vragen hebt, kun je die stellen aan de balie wanneer je je voertuig ophaalt.

Houd er rekening mee dat we geen restitutie bieden voor ongebruikte elektriciteit.