[script_envigo] window.addEventListener("load", function() { $(document).on('click', 'a[href="#navigation"]', function(e) { e.preventDefault(); var scrollID = $(this).attr('href').split('#')[1]; $("." + scrollID + " h6").click(); var getTopposition = $("." + scrollID).offset().top; $("html, body").animate({ scrollTop: getTopposition - $('.van-h-menu-bar').height() }, 1000); }); }); [script_envigo_end]
 
(Nederlands) Wijzigen

Waar laad ik een Tesla op?

Een Tesla kan worden opgeladen bij meer dan 300.000 Shell Recharge oplaadpunten in Europa, naast ruim 10.000 Tesla Supercharger punten.

Houd er rekening mee dat wanneer uw voertuig volledig is opgeladen bij een Supercharger, u te maken kunt krijgen met een idle fee als u het voertuig niet verplaatst zodra uw accu vol is. Uw scherm in de auto zal deze waarschuwing weergeven en eventuele kosten zullen aan u worden doorberekend.

Hoe vind ik een laadstation?

U kunt online zoeken naar Shell Recharge laadpunten of door de app te downloaden om het dichtstbijzijnde laadpunt bij uw locatie te vinden.

Tesla Superchargers - de snelste oplaadmogelijkheid - verschijnen automatisch op het navigatiescherm. Om alle beschikbare laadstations te vinden:

   • Selecteer de bliksemschicht op het touchscreen.
   • Gebruik spraakbesturing om de navigatie van de auto te vragen.
   • Zoek in de Tesla of Zap-Map apps.

Let op, als u uw huurauto oplaadt bij een Tesla Supercharger en de auto daar achterlaat na het opladen, kan het zijn dat u een idle fee moet betalen. Deze zullen door ons aan u worden doorberekend.

Kost het opladen geld?

Er zijn gratis openbare oplaadstations beschikbaar, maar de meeste stations rekenen op basis van kWh-verbruik en soms ook de tijdsduur van de laadsessie. Wanneer u een EV huurt bij Hertz krijgt u toegang tot ruim 300.000 Shell Recharge oplaadpunten in heel Europa.

Er zijn ook meer dan 10.000 Tesla Supercharger punten in heel Europa. Let op: als u een Tesla oplaadt en het voertuig niet verplaatst nadat het opladen is gestopt, kunnen er leegstandskosten worden toegepast op uw boeking.

U kunt ook worden belast voor het opladen als u uw EV bij ons terugbrengt met een lager batterijpercentage dan toen u het voertuig ophaalde.

HOE LAAD IK EEN TESLA OP?

Om op te laden, haalt u de connector van het laadstation, opent u de laadpoort van de auto en steekt u de connector in de laadpoort. Wanneer het opladen is voltooid, drukt u op de knop van de connector totdat het logo van de oplaadpoort wit wordt. Hierna kunt u de connector verwijderen en terugplaatsen in het laadstation.

Hoe open ik de laadpoort?

De laadpoort bevindt zich bij het achterlicht aan de bestuurderszijde. Om de klep van de laadpoort te openen, gebruikt u het touchscreen of drukt u eenmaal op de klep. Als u een Tesla laadstation gebruikt, drukt u op de knop van de laadstationconnector, waarna de klep opengaat. De afdekking van de laadpoort sluit automatisch wanneer de connector wordt verwijderd.

Wat zijn de verschillende soorten laders?

Er zijn drie verschillende niveaus van laders beschikbaar voor Tesla’s, beginnend met een standaard stopcontactlader en oplopend tot een Supercharger.

Thuis network

Pin Locator Household Plug

Elk uur opladen voegt ongeveer 15 kilometer toe

Bolt 2-3kW | Clock 20 uur

Publiekelijk laden

Pin Locator Public Charging

Elk uur opladen voegt ongeveer 50 kilometer toe

Bolt 11kW | Clock 4.5 uur

Snelladen

Pin Locator Public Charging

Elk uur opladen voegt ongeveer 250+ kilometer toe (varieert per voertuig)

Bolt 50kW+ | Clock 0.5-1 uur

Let op: De oplaadtijd kan per locatie verschillen. Openbare opladers produceren mogelijk niet dezelfde output als hierboven getoond.

Hoe gebruikt u Shell Recharge oplaadpunten
 • 1

  Download deShell Recharge App

 • 2

  Maak een accountof log in

 • 3

  Registreer uw kaartof sleutel

Meer dingen om te weten over opladen

Hoe sluit ik de lader aan?

Zodra de klep van de laadpoort open is, steekt u de connector van het laadstation in de laadpoort.

Wat betekenen de kleuren van het laadpoortlogo?

Het logo van de laadpoort knippert groen tijdens het laden en blijft groen branden als het laden voltooid is. Als het logo geel is, haalt u de stekker uit het stopcontact en steekt u deze er weer in. Een rood logo wijst op een probleem met het laadstation. Verplaats de auto naar een ander laadstation en probeer het opnieuw.

Hoelang duurt het voordat de Tesla volledig is opgeladen?

Een Tesla kan op drie niveaus opladen: Langzaam, Normaal en Snel. Hoe hoger het niveau, hoe sneller de batterij wordt opgeladen. Tesla Superchargers bieden de meest gestroomlijnde ervaring (zie hieronder). Zorg ervoor dat u stations selecteert met het door u gewenste niveau.

 • Langzaam. Het kan 24 uur of langer duren om te voltooien.
 • Normaal. Een gedeeltelijke tot volledige oplading in 5-8 uur.
 • Snel. Ideaal voor langere ritten met korte stops.
 • Tesla Superchargers. Tot 275 kilometer in slechts 15 minuten.
Hoe weet ik wanneer de batterij klaar is met opladen?

Het touchscreen toont de laadstatus van de batterij, zowel het percentage als de resterende tijd, en laat u weten wanneer het laden voltooid is. Bovendien zullen het laadpoortlogo en het Tesla oplaaddock continu groen worden weergegeven.

Hoe ver kan ik rijden op een volle batterij?

Een Tesla kan zo’n 400 kilometer rijden op een volle batterij. Regeneratief remmen, rustig rijden en minimaal gebruik van accessoires kunnen de actieradius vergroten. De batterijmeter en de actieradius worden op elk moment weergegeven op het touchscreen. U kunt ook spraakopdrachten gebruiken om de laadstatus van de batterij op te vragen.

Kan ik in mijn auto blijven tijdens het opladen?

U kunt gewoon in uw Tesla blijven zitten terwijl deze oplaadt, maar als u de auto inschakelt en functies gebruikt zoals de Toybox, airconditioning of het opladen van apparaten, zal de auto langzamer opladen.

Kan de batterij leeg raken?

Hoewel het niet onmogelijk is, is de kans dat een Tesla met een lege batterij komt te zitten uiterst onwaarschijnlijk. Hou het percentage van uw batterij in de gaten, laad regelmatig op, plan uw volgende stop bij een oplaadstation en let op waarschuwingen van de auto om een lege batterij te voorkomen.

In het onwaarschijnlijke geval dat uw batterij leeg is, moet u naar een oplaadstation worden gesleept. U kunt dit regelen door contact op te nemen met onze wegenwacht. De contactgegevens vindt u in onze huurvoorwaarden, zoals vermeld in uw huurovereenkomst.

Let op, het gebruik van deze dienst zal u in rekening worden gebracht, tenzij u Premium Emergency Roadside Service bij uw boeking hebt geselecteerd.

Welke oplaadapparatuur is inbegrepen bij een Tesla EV?

Elke Tesla huurauto is voorzien van een Type 2 laadkabel.

Wat is de Toybox?

De Toybox is een functie die spelletjes, paaseieren, leuke activiteiten zoals tekenen en streaming applicaties zoals Netflix bevat. Om toegang te krijgen tot de Toybox, selecteert u het pictogram met de pijl omhoog en selecteert u vervolgens Toybox. Opmerking: Voor streamingtoepassingen is een persoonlijk abonnement vereist.

Is de Toybox altijd toegankelijk?

Om veiligheidsredenen is de Toybox alleen toegankelijk wanneer een Tesla in de parkeerstand staat. Als de Toybox wordt gebruikt tijdens het opladen, zal dit de benodigde oplaadtijd verlengen.

Educatieve serie

Verken de Tesla FAQ's

Haal het meeste uit uw elektrische auto.

Touchscreen | Rij-informatie

Courtesy of Tesla, Inc.

Regeneratief remmen

Courtesy of Tesla, Inc.

Stekkeren

Courtesy of Tesla, Inc.