(Nederlands) Wijzigen

Wat is Autopilot?

Autopilot omvat twee functies: Traffic-Aware Cruise Control (TACC) en Autosteer. TACC stemt de snelheid van uw auto af op die van het omringende verkeer, terwijl Autostuur helpt bij het sturen binnen een duidelijk gemarkeerde rijstrook wanneer TACC is ingeschakeld.

Hoe schakel ik de cruisecontrol in?

Wanneer TACC beschikbaar is, verschijnt rechts van de snelheidsmeter een grijze cirkel met daarin een snelheidslimietnummer. Om in te schakelen, drukt u de versnellingspook eenmaal omlaag. De bijbehorende cirkel wordt blauw wanneer TACC is ingeschakeld. Pas uw snelheid aan via het touchscreen of de rechter scrollknop op het stuur. Duw de hendel eenmaal omhoog of trap het rempedaal lichtjes in om TACC uit te schakelen.

Hoe schakel ik Autosteer in?

Als Autostuur beschikbaar is, verschijnt er een grijs stuurwielpictogram naast de TACC-cirkel op het touchscreen. Om in te schakelen, drukt u tweemaal op de versnellingspook. Het stuurwielpictogram wordt blauw wanneer automatisch sturen is ingeschakeld. Duw de versnellingspook één keer omhoog of raak het rempedaal licht aan om Autosteer uit te schakelen. De bestuurder blijft echter te allen tijde verantwoordelijk voor het sturen.

Kan ik een vaste volgafstand programmeren bij gebruik van TACC?

Ja. Terwijl TACC is ingeschakeld, drukt u de rechter scrollknop op het stuur naar rechts of links om de gewenste volgafstand in te stellen. Wanneer het verkeer vertraagt, zal TACC de geprogrammeerde volgafstand tussen de Tesla en de auto voor u aanhouden om kop-staartbotsingen te voorkomen.

Meer aanpassingen die u kunt maken

Zal een Tesla automatisch remmen?

Om de geprogrammeerde volgafstand te behouden bij gebruik van TACC, remt een Tesla automatisch. Bovendien remt het regeneratieve remsysteem automatisch wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt en beschikt een Tesla over een automatische noodremfunctie. De bestuurder blijft echter te allen tijde verantwoordelijk voor het remmen.

Wat is de Toybox?

De Toybox is een functie die spelletjes, paaseieren, leuke activiteiten zoals tekenen en streaming applicaties zoals Netflix bevat. Om toegang te krijgen tot de Toybox, selecteert u het pictogram met de pijl omhoog en selecteert u vervolgens Toybox. Opmerking: Voor streamingtoepassingen is een persoonlijk abonnement vereist.

Is de Toybox altijd toegankelijk?

Om veiligheidsredenen is de Toybox alleen toegankelijk wanneer een Tesla in de parkeerstand staat. Als de Toybox wordt gebruikt tijdens het opladen, zal dit de benodigde oplaadtijd verlengen.

Educatieve serie

Verken de Tesla FAQ's

Haal het meeste uit uw elektrische auto.

Touchscreen | Rij-informatie

Courtesy of Tesla, Inc.

Regeneratief remmen

Courtesy of Tesla, Inc.

Stekkeren

Courtesy of Tesla, Inc.