(Nederlands) Wijzigen

Hoe vergrendel/ontgrendel ik de auto?

Met een Tesla sleutel

  • Pak uw sleutel en druk tweemaal om de auto te ontgrendelen en eenmaal om hem te vergrendelen. Er klinkt tweemaal een piepsignaal voor ontgrendelen en eenmaal voor vergrendelen. Eenmaal in de auto selecteert u de vergrendelingsafbeelding op het touchscreen of wacht u tot de portieren binnen 15 seconden na het rijden automatisch worden vergrendeld. De deuren worden automatisch ontgrendeld wanneer u naar de parkeerstand schakelt.

Met een Tesla kaart

  • Om de auto te vergrendelen en te ontgrendelen, plaatst u de sleutelkaart tegen de cirkel die zich aan de buitenkant van het zijraam van de bestuurder bevindt, terwijl u buiten de auto staat. Eenmaal in de auto selecteert u de vergrendelingsafbeelding op het touchscreen of wacht tot de portieren binnen 15 seconden na het rijden automatisch worden vergrendeld. De deuren worden automatisch ontgrendeld wanneer u naar de parkeerstand schakelt.

HOE STAP IK EEN IN EN UIT EEN TESLA?

Om binnen te komen, duwt u met uw duim op het hoogste gedeelte van de deurklink. Pak de uitstekende hendel vast en trek om de deur te openen. Om uit te stappen, drukt u op de knop bovenop de handgreep van de armleuning. Na het uitstappen duwt u de deur gewoon weer dicht.

Hoe zet ik de auto aan?

Met een Tesla sleutel

Wanneer de sleutel ergens in de auto is geplaatst en u volledig in uw stoel zit met uw veiligheidsgordel om, kunt u gewoon op de rem drukken en de auto in een versnelling schakelen om het voertuig in te schakelen.

Met een Tesla kaart

Om de Tesla te activeren met een Tesla kaart, dient u de kaart te plaatsen op de console, achter de bekerhouders. Zodra u volledig zit en uw veiligheidsgordel heeft vastgemaakt, trapt u op de rem en schakelt u de auto in om in te schakelen. De Tesla kaart kan worden verplaatst als de auto aan staat.

Hoe zet ik de auto in de versnelling?

De hendel om uw auto in de juiste versnelling te zetten bevindt zich achter de rechterkant van het stuur. Duw de hendel omhoog voor achteruit en omlaag voor rijden. Voor parkeren drukt u op de knop op het uiteinde van de versnellingspook. Het touchscreen geeft uw versnellingskeuze weer.

Waar zit de snelheidsmeter?

De snelheidsmeter bevindt zich in de linkerbovenhoek van het touchscreen en wordt rood wanneer u te hard rijdt. Onder de snelheidsmeter bevindt zich de rijgrafiek. Deze grafische weergave toont uw auto en al zijn omgeving, met inbegrip van verkeers- en fietspaden, stoplichten en borden, voetgangers, andere voertuigen en nog veel meer.

Wat doet het touchscreen nog meer?

Het touchscreen, het brein van elke Tesla, toont alle informatie die relevant is voor de bestuurder en bedient bijna alle functies. Zoek op het internet, stream media, bekijk uw achteruitrijcamera, regel uw airconditioning en nog veel meer.

Meer informatie over de eerste rit

Hoe kan ik mijn achteruitrijcamera bekijken?

De back-up-/achteruitrijcamera wordt automatisch weergegeven als u in de achteruitversnelling staat. Als u de camera in een andere versnelling wilt zien, selecteert u de cameratoets op het touchscreen om de achteruitrijcamera weer te geven.

Hoe werkt regeneratief remmen?

Elke Tesla maakt gebruik van regeneratief remmen, een remmodus die de batterijlading en beschikbare rijtijd verhoogt door automatisch te remmen wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt. In plaats van langzaam tot stilstand te rollen, remt de auto sneller af. Hoewel dit anders aanvoelt dan traditionele remmethodes, zijn de meeste mensen hier na een paar kilometer al aan gewend.

Kan ik de rem-/stop modus aanpassen?

Ja. Selecteer het autopictogram op het touchscreen om Quick Controls weer te geven en selecteer vervolgens Driving. Om een auto met benzine- of dieselmotor na te bootsen, selecteert u Creep (kruipen) of Roll (vrij rollen). Deze acties vinden plaats wanneer u uw voet van de pedalen haalt. Om de regeneratieve remwerking te behouden, selecteert u Hold.

Hoe bedien ik lichten en ruitenwissers?

De verlichting en de ruitenwissers zijn zo ingesteld dat ze automatisch reageren op omgevingsinvloeden, zoals bewolking of regen. Indien gewenst kunnen de instellingen voor beide items handmatig worden aangepast via het touchscreen.

Hoe bedien ik de richtingaanwijzers?

De richtingaanwijzer bevindt zich aan de linkerkant, achter van het stuur. Duw de aanwijzer omhoog voor rechts en omlaag voor links. Een lichte druk geeft drie keer het signaal en een stevige druk geeft het signaal tot de afslag voltooid is.

Hoe zet ik de auto uit?

De auto schakelt automatisch uit wanneer u de auto verlaat, de Tesla sleutel of kaart verwijdert en alle portieren sluit. Als u de Tesla sleutel of kaart niet verwijdert, blijft de auto toegankelijk en bestuurbaar. Het touchscreen kan de auto ook uitschakelen.

Waar zit de knop voor de alarmlichten?

De alarmlichtenknop bevindt zich op het plafond bij de voorkant van de auto. Druk één keer op de knop om de alarmlichten aan te zetten en nog een keer om ze uit te zetten. Het gevaarsymbool is hetzelfde als in een auto met benzine- of dieselmotor.

Wat is de Toybox?

De Toybox is een functie die spelletjes, paaseieren, leuke activiteiten zoals tekenen en streaming applicaties zoals Netflix bevat. Om toegang te krijgen tot de Toybox, selecteert u het pictogram met de pijl omhoog en selecteert u vervolgens Toybox. Opmerking: Voor streamingtoepassingen is een persoonlijk abonnement vereist.

Is de Toybox altijd toegankelijk?

Om veiligheidsredenen is de Toybox alleen toegankelijk wanneer de Tesla in de parkeerstand staat. Als de Toybox wordt gebruikt tijdens het opladen, zal dit de benodigde oplaadtijd verlengen.

Educatieve serie

Verken de Tesla FAQ's

Haal het meeste uit uw elektrische auto.

Touchscreen | Rij-informatie

Courtesy of Tesla, Inc.

Regeneratief remmen

Courtesy of Tesla, Inc.

Stekkeren

Courtesy of Tesla, Inc.